Dacă ești nesigur în privința carierei tale odată ce vei absolvi facultatea, noi te putem ajuta! Prin cadrul proiectului îți punem la dispoziție gratuit experți care să te ajute să îți crești șansele de angajare:

Autocunoaștere și decizie de carieră

Te vom ajuta să realizezi o corespondență între profilul personal, nevoile și aspirațiile tale și ceea ce înseamnă o viață activă pe piața muncii, astfel încât să îți poți crea un set de expectanțe realiste privind cariera ta, ceea ce te va ajuta să îți setezi obiective profesionale realizabile.

Stima de sine

  • De ce este importantă stima de sine ?
  • Cum știm dacă stima de sine e bună sau nu?
  • Care sunt modalităţile şi strategiile de creştere a stimei de sine?

Aflăm împreună în cadrul sesiunilor de orientare și consiliere profesională!

Piața muncii

Informații cu privire la activităţile de angajare şi de ofertă a forţei de muncă în vederea realizării unei activităţi, precum şi procesul de determinare a retribuţiei celui care urmează să o îndeplinească, modul în care evoluează salariile, mobilitatea lucrătorilor între diferite ocupaţii şi între diferiţi angajatori.

Evoluția ocupațiilor

Descoperă care sunt mecanismele care reglementeaza piața muncii, care sunt domeniile din piața muncii care anticipează o creștere a locurilor de muncă disponibile și învață să iei decizii cu privire la orientarea în carieră ținând cont de disponibilitatea locurilor de muncă dintr-un anumit domeniu. Discutăm despre aptitudinile bazale și interesele vocaționale și aflăm care este tipul de personalitate care te definește și care sunt meseriile care se pliază cel mai bine pe personalitatea ta.

Tehnici de căutare a unui loc de muncă

Ne vom concentra pe parcurgerea de activități practice prin intermediul instrumentelor folosite în accesarea unui loc de muncă, învățăm ce este și cum să compunem o scrisoare de intenție, să construim un CV, să ne pregătim pentru interviul cu angajatorul, punând accent pe cum ne putem evidenția calitățile, abilitățile și competențele și cum putem pune în umbra punctele noastre slabe.