Decizii privind alegerea unui loc de muncă

Beneficiile obținute în urma evaluării:

  • Oferă încredere atunci când ai un vis și vrei să îți stabilești obiectivele și strategia pentru atingerea lor privind viitorul tău profesional pentru că, odată realizat un test de carieră știi dacă ai luat o decizie bună.
  • Realizând un test de carieră și cunoscandu-te mai bine, interesele tale dominante dar și profesiile care ți se potrivesc eviți alegerea unei strategii profesionale greșite.
  • Evaluarea și interpretarea rezultatelor se realizează cu ajutorul consilierului de orientare și consiliere profesională pus la dispoziția ta prin intermediul proiectului Headstart!

Prin testarea intereselor și aptitudinilor poți descoperi informații noi despre propria persoana incluzând aici și atitudinea față de muncă, cum îți poți valorifica cât mai bine potențialul astfel încât să avansezi rapid în carieră. Fiecărei meserii îi corespunde un anumit tip de personalitate, de aptitudini, în general indivizii unui grup vocațional au personalități similare. Odată ce este realizat un test de carieră sau de orientare profesională vei descoperi care sunt meseriile principale ce se apropie cel mai mult de personalitatea ta.